Eten en drinken

KIP040

Of je nu plaatsneemt voor een lunch, aanschuift voor een verrukkelijk avondetentje of even binnenloopt voor een makkelijke meeneem-maaltijd … het is allemaal kip en ei!
Informatie

Nathalie van de Ven serveert je de lekkerste gerechten in haar restaurantje Kip 040. “Verser dan vers. Hier bereid met de beste ingrediënten. En absoluut betaalbaar!”

De bekende slogan van zoveel jaar terug – kip, het meest veelzijdige stukje vlees – klopt nog altijd, wat Nathalie betreft. “Iedereen is dol op een goed en eerlijk kippetje. En als kok kun je je er helemaal mee uitleven. Kip van de houtskoolgrill bijvoorbeeld, mals, sappig en rokerig. Serveer ik met huisgemaakte frietjes en een keur aan salades. Maar ook de lekkerste kipgerechten uit de hele wereld. Alles net even anders dan wat je thuis of in een ander restaurant eet. En alles even heerlijk!”

Eerlijk, homemade én halal

Voor een gedreven en ervaren kok als Nathalie is fastfood absoluut not done. Ze werkt uitsluitend met verse producten en bereidt alles zelf, tot en met de mayonaise toe. “De kip komt van Ruig, een familiebedrijf dat al meer dan 125 jaar is gespecialiseerd in wild en gevogelte.

Die dieren hebben een goed leven gehad en dat proef je. Bovendien is elke kip die ik gebruik halal geslacht. Daar kan dus iederéén van genieten.”
Verrassend, verrukkelijk en eigenzinnig

Kip 040 is een uitnodigend en sfeervol zaakje; licht, stoer industrieel, maar wel warm en cosy. Een plek waar je je direct thuis voelt. Ook op het terras, waar je in het zonnetje geniet van de gezelligheid op straat en van Nathalie’s kookkunsten op je bord. Mmm, wat zullen we eens kiezen? Nathalie doet graag een aantal chef’s favourites als suggestie, eigenzinnig als de kok zelf. Eén ding is zeker; ons ga je hier vaker zien!

Contact
Openingstijden
  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag Gesloten
  • Woensdag 12:00 - 21:00
  • Donderdag 12:00 - 21:00
  • Vrijdag 12:00 - 21:00
  • Zaterdag 12:00 - 21:00
  • Zondag 12:00 - 21:00